0%
media presenter & journalist diploma
želiš raditi u medijima?
• obrazovanje u trajanju od dvije godine
• oprema na kampusu ti je dostupna za vježbe
• očekuje te profesionalno okruženje
info
Emisijama, događanjima i programima donosiš sadržaj i jasan potpis, sprovodiš intervjue u djelo i najavljuješ goste. Tvoje vještine ti omogućuju da vladaš cijelim procesom produkcije emitiranja sadržaja. Tvoji klijenti su organizatori događanja, radio i TV postaje, online mediji i produkcijske kuće. Unutar programa UNITEDPOP diplome naučit ćeš pravila izgovora i pisanja kao i upravljanje glasom te izražavanje emocija, tehnike moderiranja i intervjuiranja, osnove video tehnologije te pravila novinarstva i etiku odnosa s javnošću. Sva ova i još mnoga druga znanja spojena su u „Media Presenter & Journalist“ titulu koju ćeš steći. Ukupno znanje iz šest certifikata, koliko ih ima unutar ovog programa obrazovanja, omogućit će ti da imaš široki pogled na cijeli spektar procesa stvaranja i prezentiranja različitih oblika sadržaja za medije i evente.
• Početak semestra: siječanj i listopad
• Ukupna nastava: 14 sati tjedno
• Predavanja: 8 sati tjedno
• Praktični i samostalan rad: 6 sati tjedno
što ćeš naučiti?
• Novinske forme i njihove specifikacije
• Kreativne tehnike i stilove pisanja
• Marketing i oglašavanje u medijima
• Pripremu teksta i tehnike čitanja za radio
• Govor uz pomoć blesimetra
• Vještine i znanja za stage izvedbu i moderiranje eventa
• Tehnike TV improvizacije, spontanosti i pojavnosti
• Tehnologije snimanja i pravilnu artikulaciju
• Pričanje iz natuknica i kako sastaviti govor
• Medijske zakone, istraživačko novinarstvo i pravila web stranica
• Pripremu sadržaja za društvene mreže i podcaste
• Vještine i pravila naracije
posjeti nas
* ako ostaviš svoj kontakt, javit ćemo ti se za informativni sastanak u školi
voice & communication odjel
tvoji predavači
vrhunski team profesionalaca

moduli koji su dio diplome
istraži
klikni na naziv za više informacija
Narrator
Pravilna artikulacija i uhu ugodan glas polazišne su točke ovog modula. Uz tehnologiju snimanja, umijeće čitanje teksta za različite upotrebe i pričanje iz natuknica naučit ćeš pravilno disati, artikulirati i adaptirati razne vrste tekstova u studiju - od vijesti do dokumentarnih ili oglašivačkih sadržaja. Steći ćeš potrebno samopouzdanje pred publikom, ali i naučiti tajne govora tijela te kako njime upravljati.
Studio Narrator
Tvoji alati su glas i mikrofon! U ovom modulu savladat ćeš rad s mikrofonima u profesionalnom studiju. Koristeći svoj glas i njegove mogućnosti, naučit ćeš se izražavati na različite načine te ćeš steći iskustvo radeći u studiju, sinkronizacijama i audio produkcijama.
Presenter
Kroz ovaj certifikat steći ćeš vještine i znanja potrebne za stvaranje tekstova za radio i televizijske formate te ćeš naučiti prezentirati sadržaj na zabavan, jednostavan i publici zanimljiv način. Ovladat ćeš vještinama koje će ti omogućiti da kroz govor tijela i gestikulacije spontano i pravilno reagiraš na neočekivane situacije.
Copywriter
Od početka vremena pa do danas cijeni se umijeće pisanja. Sav sadržaj koji vidiš ili pretražuješ je kreirao netko u namjeri da ti pruži informaciju ili razonodu, ovisno o tome što pretražuješ. U ovom modulu ćeš naučiti pisati objave za javnost, tekstove za različite medijske forme, oglašivačke i PR tekstove te kako svoj tekst prodati medijima. Stečene vještine poput storytellinga i istraživačkog rada, uz klasičan novinarski pristup, pomoći će ti da razviješ vlastiti stil pisanja.
Print & Online Editor
Novinarski i urednički posao u cijelosti uključuje proces istraživanja, pronalaska teme, pripreme i obrade tekstova i materijala, uz obaveznu nepristranost i istinitost informacija. U ovom ćeš modulu savladati proces istraživanja, intervjuiranja i obrađivanja teksta u potpunosti. Vježbom ćeš steći osjećaj za kreiranje naslova i samouvjerenost kod biranja tema za digitalne medije. Naučit ćeš osnove obrađivanja fotografija i web dizajna.
Publisher
Bilo da se radi o klasičnim ili online medijima, live prijenosu ili novim multimedijalnim platformama, set vještina za pripremu sadržaja mijenja se i unapređuje zbog zahtjeva tržišta. U ovom ćeš modulu steći potrebne vještine za pripremu sadržaja te ćeš naučiti prilagoditi svoj storytelling formatima kao što su društveni mediji i razne medijske platforme. Upoznat ćeš proces produkcije sadržaja i kako ga dovesti od koncepcije do emitiranja.
želiš više?
nastavak obrazovanja
Nakon diplome svoje obrazovanje možeš nastaviti na *preddiplomski studij, koji izvodi UNITEDPOP akademija u suradnji s University of West London. Treća godina obrazovanja odvija se na tri kampusa u Berlinu, Kölnu i Amsterdamu. Nastava se izvodi vikendima, a preduvjet je završena UNITEDPOP diploma, dva seminara i odobreni test engleskog jezika određene razine. Ovaj način obrazovanja omogućuje ti međunarodne kontakte i poslovne suradnje s drugim studentima i predavačima.
Preddiplomski studij (Bachelor) UNITEDPOP akademije u suradnji s „University of West London“ izvodi se po strogim kriterijima organizacija „UK Quality Assurance Agency for Higher Education“ i „Framework for Qualifications of the European Higher Education Area (FQ-EHEA)“ . Treća godina preddiplomskog studija uključuje predavanja na UNITEDPOP kampusima u Berlinu, Kölnu i Amsterdamu svakog prvog vikenda u mjesecu. Sveukupni prosječan iznos za tromjesečna putovanja i odsjedanja u sklopu treće godine iznosi oko 500 EUR. Preporučujemo rezervaciju smještaja i prijevoza odmah po primitku rasporeda kako bi troškovi bili što manji.
philip l. graham
"journalism is the first
rough draft of history..."
želiš pokrenuti novu karijeru?
popuni formu
ubrzo ćemo ti se javiti
zanimaju te druge opcije obrazovanja?
pogledaj što sve imamo u ponudi ovog odjela
without
https://united-pop.hr/wp-content/themes/hazel-6/
https://united-pop.hr/
#000000
style1
paged
Objava se učitava...
/var/www/html/adriatic/croatia/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
on
yes
yes
off
on
off