Glasovna gluma za početnike – 03.09.2022.

Glasovna gluma za početnike

Želiš ostvariti karijeru u komunikaciji, prvenstveno koristeći svoj glas? Saznaj kako to izgleda iz prve ruke od profesionalke.

Ugodni glasovi okružuju nas gdje god se nalazili – od televizije ili YouTube reklama, radijskih voditelja do animiranih filmova i video igara. “Voice acting” ili glasovna gluma dinamično je i zanimljivo područje, a naša predavačica Ana Ćapalija pripremit će ti uvodno predavanje upravo o tome. Ana će te upoznati s glasom kao “instrumentom”, naučit će te kako on funkcionira te kako ga očuvati bez da ga se opterećuje i ozljeđuje nepravilnim korištenjem. Također će se dotaknuti ključnih segmenata u glasovnoj glumi kao što su energija, pravilan izgovor i različite boje glasova. Predavanje je besplatno i namijenjeno početnicima te svima koje zanima karijera iza mikrofona.

Anu Ćapaliju je šarolik životni put doveo do današnje profesije glasovne glumice i pozicije predavačice na našoj akademiji. Ana djeluje u pet različitih studija za sinkronizacije gdje posuđuje ugodne i one manje ugodne glasove u crtićima, teen serijama i reklamama. Uz to i prevodi te iste crtiće jer ne može odoljeti dobroj igri riječi i točnoj gramatici. Ponekad je možete vidjeti i u fizičkom obliku u svojstvu glumice u raznim hrvatskim serijama i reklamama.

Kapacitet učionice je 10 osoba. Prijave funkcioniraju po principu “najbrži prst” odnosno, oni koji se prijave prvi imaju pravo pristupa besplatnom predavanju. Ukoliko nisi u mogućnosti doći, molimo te da prijavu otkažeš kako bi ustupila/o svoje mjesto nekome drugome.

Predavanje će se održati na našem kampusu na adresi UNITEDPOP akademije Radnička cesta 1A u 10 sati, a registrirati se možeš u formi niže.

Zanimaju te komunikacije i mediji? Tvoj prvi korak ka uspješnoj karijeri možda je baš u našim učionicama. Postani UNITEDPOP student.

Post by unitedpop

Comments are closed.