MAKK Listening session s pobjednikom Eurosonga

11/11/2022

unitedpop

Novosti

0

Ne propusti ovogodišnje izdanje MAKK konferencije

HDS ZAMP ove godine organizira Listening session s Doronom Medalie, izraelskim autorom pobjedničke pjesme Eurosonga 2018.!

Iskusni autor, producent i umjetnički voditelj, Medalie je dosad predstavljao Izrael na Eurosongu čak šest puta. S pjesmom „Toy“ i osebujnom Nettom osvojio je to natjecanje 2018. godine. Sjećate se, „ouch“, kikice i kokodakanje, s preko 200 milijuna pregleda na YouTubeu? Preko noći sve se promijenilo i za njega, i za dotad nepoznatu Nettu, ali i za Izraelce i njihovu vjeru u vlastiti glazbeni talent.

No je li uspjeh stigao baš preko noći?

Na nadolazećoj MAK konferenciji, u četvrtak  24. studenoga, održat će neviđeno emotivnu i inspirativnu prezentaciju pod nazivom „It’s not the song, it’s the story“ . Kao die-hard superfan najvećeg glazbenog natjecanja  na svijetu, Medalie ima fascinantan uvid u pozadinske mehanizme Eurosonga, ali i brojne vrijedne savjete i lekcije za sve kreativce, i to ne samo glazbene. No njegovo iskustvo šire je od samog Eurosonga:  je li za kreativnost potreban veliki budžet, kako pretvoriti svoju izvrsnost u strategiju, kako svoj nastup učiniti nezaboravnim?  Što sve možemo naučiti od konkurencije te kako ne odustati iako se čini da je igra već unaprijed izgubljena, neka su od pitanja na koja će jedan od izraelskih top 10 autora ponuditi odgovore u živopisnoj i dinamičnoj prezentaciji koju ne smijete propustiti.

Kao i mnoge hrvatske kolege i fanove Eurosonga, te pjesme pratile su me odmalena pruživši mi ogromnu inspiraciju i učinivši me umjetnikom kakav sam danas. Pokazat ću vam kako jedna eurovizijska pjesma može promijeniti priču ne samo jednog autora i izvođača, nego i svih dijelova glazbenog, ali i turističkog, gospodarskog i političkog lanca i potencijala te zemlje. Najvažnije od svega, mislim da imam i prijedlog kako i Hrvatska u budućnosti može osvojiti Eurosong,“ najavljuje Medalie.

Prvi dan teorija, drugi dan – praksa! U organizaciji stručne službe ZAMP Hrvatskog društva skladatelja, Doron Medalie će drugog dana konferencije, u petak 25. studenoga, održati posebnu radionicu za zainteresirane glazbenike, autore i članove HDS-a. Na tzv. listening sessionu preslušavat će nove i neobjavljene pjesme, a potom ponuditi i svoje dojmove i savjete kako bi te pjesme bile što uspješnije u kontekstu Eurosonga, ali i moderne pop glazbe.

Želite čuti što objektivni profesionalac, pobjednik Eurosonga, misli baš o vašoj pjesmi? Ako je odgovor da, sudjelujte na radionici tako da nam najprije pošaljete mp3 verziju pjesme, vlastite podatke i osnovne informacije o pjesmi na mail radionica.doron@hds.hr do 20. studenoga!

*** U obzir dolaze isključivo što kvalitetnije studijske verzije novih i dosad neobjavljenih pjesama. Zbog kvalitete dvosatne radionice, organizatori konferencije odabrat će ograničen broj pjesama koje će se preslušati.***

Deseto izdanje Međunarodne autorske kreativne konferencije koje gleda 10 godina od danas održat će se 24. i 25. studenoga u zagrebačkom MSU pod motom „Budućnost kreativnosti“. Više informacija o programu i prijavama dostupno je na www.makk.hr

Netta - Toy - Israel - LIVE - Grand Final - Eurovision 2018

Post by unitedpop

Comments are closed.