Posuđivanje glasa likovima iz crtića (23.09.2023.)

Kako posuditi glas animiranom liku

Imaš ugodan glas kojeg uz vježbu i edukaciju želiš pretvoriti u svoj glavni poslovni adut? Saznaj kako posuditi svoj glas animiranom liku i prilagoditi ga različitim karakterima. 

Od animiranih filmova, video igara, YouTube videa, radio i TV kanala – ugodne ili šašave glasove možemo čuti posvuda. Glasovna gluma dinamično je i zanimljivo područje, a naša predavačica Ana Ćapalija objasnit će ti kako svoj glas posuditi animiranim likovima. Ana će te upoznati s glasom kao instrumentom i kako njime dočarati različite osobnosti i emocije koje su posebno zahtjevne kada govorimo o području animiranog filma. Naučit će te kako glas funkcionira te kako ga očuvati bez da ga se opterećuje i ozljeđuje nepravilnim korištenjem. Također, dotaknut će se ključnih segmenata u glasovnoj glumi kao što su energija, pravilan izgovor i različite boje glasova. Radionica je besplatna i namijenjena početnicima!

Anu Ćapaliju šarolik životni put doveo ju je do današnje profesije glasovne glumice i pozicije predavačice na UNITEDPOP akademiji. Ana djeluje u pet različitih studija za sinkronizacije gdje posuđuje ugodne i one manje ugodne glasove u crtićima, teen serijama i reklamama. Uz to i prevodi te iste crtiće jer ne može odoljeti dobroj igri riječi i točnoj gramatici. Ponekad je možete vidjeti i u fizičkom obliku u svojstvu glumice u raznim hrvatskim serijama i reklamama.

Kapacitet učionice je 24 osobe. Prijave funkcioniraju po principu “najbrži prst” odnosno, oni koji se prijave prvi imaju pravo pristupa besplatnoj radionici. Ukoliko nisi u mogućnosti doći, molimo te da svoju prijavu otkažeš kako bi oslobodili mjesto nekome drugome.

Radionica će se održati na našem kampusu na adresi UNITEDPOP akademije Radnička cesta 1A u 10 sati, a registrirati se možeš u formi niže.

Zanimaju te komunikacije i mediji? Tvoj prvi korak prema uspješnoj karijeri možda je baš u našim učionicama. Postani UNITEDPOP student.

Post by unitedpop

Comments are closed.