Osnove studijske rasvjete kod fotografiranja – 03.07.2021.

Osnove studijske rasvjete kod fotografiranja

Želiš ostvariti karijeru uspješnog fotografa? Dobar početak je razumjevanje studijske opreme i rasvjete.

Poznavanje i korištenje prave studijske opreme u pravom trenutku u opisu je posla svakog fotografa. No često, početnici nemaju pristup profesionalnom foto studiju, a samim time imaju manjak vještina kod odabira ispravne rasvjete. Naš predavač Marko Miščević, dugogodišnji profesionalni fotograf, otkrit će ti osnovne trikove studijske rasvjete. Na našem kampusu u modernom foto studiju na praktičnim primjerima, Marko će ti prezentirati različite vrste opreme i približiti situacije u kojima se ona koristi. Saznaj koje su najčešće pogreške i male tajne koje će tvoje fotografije učiniti puno profesionalnijom. Radionica je besplatna i namjenjena je početnicima, a imati ćeš i priliku postaviti pitanja našem predavaču.

Posljednje desetljeće Marko Miščević radi u jednoj od najvećih medijskih kuća u Hrvatskoj, kao urednik fotografije u Jutarnjem listu te magazinima Dobra hrana, Dom i dizajn, Like i Svijet. Magistrirao je fotografiju i filmsko snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Dugogodišnje iskustvo u studijskoj, portretnoj i reportažnoj fotografiji te fotografiji hrane prenosi i kao predavač. Izlagao je na nekoliko desetaka samostalnih i skupnih izložbi od kojih su najvažnije Art Basel 2015. i Neu Now festival u Glasgowu. Uz fotografiju, snalazi se i u filmskom svijetu te je sudjelovao na snimanju desetak kratkometražnih i dugometražnih igranih filmova, na nekima kao direktor fotografije.

Predavanje se odvija na UNITEDPOP kampusu u subotu, 03.07. u 10:00 sati, na adresi Radnička cesta 1a. Ispuni informacije u prozoru niže, prijavi se i iz prve ruke saznaj kako izgleda karijera profesionalnog fotografa! Radionica je besplatna i namijenjena je početnicima, a imat ćeš i priliku postaviti pitanja našem predavaču.

Zanima te profesionalna fotografija? Tvoj prvi korak ka uspješnoj karijeri možda je baš u našim učionicama. Postani UNITEDPOP student.

Post by unitedpop

Comments are closed.