The Songwriting Week 2022!

Predstavljanje pjesama The Songwriting Week 2022!
Predstavljanje ovog sjajnog projekta koja daje vjetar u leđa kreativnim mladim glazbenicama i autoricama kroz otkrivanje svih pet pjesama s kompilacije, održat će se 26. svibnja u zagrebačkom Grif Baru (Savska cesta 160), s početkom u 18 sati.

Projekt The Songwriting Week!“, u organizaciji United POP akademije i CRE.MA agencije uz partnere Universal Music i HDS ZAMP nastao je s ciljem da se mladim autorima glazbe omogući upoznavanje s cijelim procesom nastajanja glazbe: od pisanja tekstova, do studijskog snimanja i produkcije do plasiranja izdanja. EP izdanje „The Songwriting Week! 2022“ predstavlja 5 mladih autorica i njihovih autorskih 5 izvrsnih pjesama koje su u tjedan dana kreirali uz mentore Mirelu Priselac Remi i Ivana Dečaka. Za veliki doprinos finalnim snimkama kao i prenošenje iskustva polaznicama zaslužni su producenti Beni Ducent (Marin Gospić), Dallerium (Dino Travaš)Luka Tralić Shot i Tom Šlogar, dok su u važne teme polaznike uveli gosti predavači Milan Majerović Stilinović (ZAMP), Luka Kerečin (United POP), Gloria Mage Gospić (United POP) i Vlatka Burić.

Kroz sva predavanja, radionice, procese snimanja i produkcije autori i autorice su dobili širu sliku i znanje koje mogu koristiti u nastavku svoje karijere. Također su imali priliku surađivati s mnogim imenima s glazbene scene čija će im podrška i pomoć zasigurno puno značiti u budućem stvaranju svoje nove glazbe. Posebno je važno istaknuti kako su, uz inicijalne ideje, većinu materijala polaznice čije su pjesme uvrštene i na kompilacijski EP same napisale, a svi – polaznice u ulozi autorica, mentori i producenti – zajedno izbrusili. Marin Gospić (generalni direktor UNITEDPOP Adriatica), koji stoji iza projekta ističe kako je The Songwriting Week!“ zamišljen kao jedna velika odskočna daska mladim autorima: „To je na kraju i ideja TSW-a, dati priliku onima koji se trude i rade – uz njihovu želju za radom, mi smo tu da pružimo jednu veliku podršku.“ Pjesme finalistica koje su redom: Sara Kajari, AJNA, Patricija Špoljarić, Patricia Gašparini i Gabriela tako će od petka, 26. svibnja biti dostupne svim domaćim radio stanicama, a moći će se slušati i globalno – putem omiljenih glazbenih platformi!

Tjedan je bio vrlo iscrpan, kako za autore tako i za cijelu organizaciju, ali i vrlo produktivan i uspješan“, opisuje Marin Gospić koji pod umjetničkim imenom Beni Ducnet pridonio i završnoj produkciji snimaka dok kao idejni začetnik i direktor projekta ovom prilikom najavljuje „The Songwriting Week 2023“: Drugi po redu The Songwriting Week donosi pregršt novih imena. Među ostalima, u produkcijskom pojačanju sada imamo dva izvrsna i trenutno vrlo popularna producenta Zvonimir Husnjak Z++ i Mihovil Šoštarić Lockroom, a u dogovorima smo s još mentora čija ćemo imena otkriti nešto kasnije. Poučeni iskustvom prvog izdanja, veselimo se drugom izdanju koje smo podigli za još jednu ljestvicu više!“

 

Post by unitedpop

Comments are closed.